Alte asigurari

Asigurarea de viata

Asigurarea de viata este un mijloc de protectie financiara a unui individ si a familiei sale. Ca mijloc de protectie al individului, asigurarea de viata creaza un venit suplimentar pentru un anumit moment din viata prin asigurarea unui capital sau a unei pensii. De asemenea, asigurarea de viata vine in sprijinul individului in momentul in care acesta, in urma unui accident, are nevoie de sprijin financiar.
Ca mijloc de protectie a familiei, asigurarea de viata, aduce un venit compensatoriu in conditiile pierderii intretinatorului financiar, mentinand in conditii normale nivelul de trai al celor dragi. Totodata, asigurarea de viata, prin posibilitatea de a fi cesionata, lichideaza datorii financiare (credite bancare), evitandu-se lasarea familiei cu datorii.

Sursa: Portalul de asigurari(www.portaldeasigurari.ro)

Asigurarea medicala pentru calatorie

Prin asigurare se acopera cheltuielile medicale sau de repatriere, necesare a fi efectuate de Asigurat, ca urmare a imbolnavirii in timpul calatoriei in strainatate sau a unui accident survenit in aceasta perioada. Asigurarile pot fi incheiate de persoane fizice si juridice care au domiciliul in Romania. Acoperirea prin asigurare este valabila in tarile straine mentionate in polita precum si in tarile de tranzit.

Sursa: Portalul de asigurari(www.portaldeasigurari.ro)

Malpraxis

Personalul medical care acorda asistenta medicala, in sistemul public si/sau in cel privat, va incheia o asigurare de malpraxis pentru cazurile de raspundere civila profesionala pentru prejudicii cauzate prin actul medical.
Asigurarea obligatorie face parte din categoria B clasa 13 de asigurari de raspundere civila si va cuprinde toate tipurile de tratamente medicale ce se efectueaza in specialitatea si competenta profesionala a asiguratului si in gama de servicii medicale oferite de unitatile de profil.

Sursa: Monitorul Oficial(www.monitoruloficial.ro)